Tips: Je belangrijkste gegevens Online en offline


Alle belangrijke gegevens bij elkaar en dan snel terug kunnen vinden, dat is wat iedereen wil, maar niet iedereen lukt. Maar daar zijn oplossingen voor, zowel online als offline.
Als je eenmaal alles hebt genoteerd kun je hier veel profijt van hebben, omdat sommige gegevens telkens weer gevraagd worden en je het zelf dan mooi overzichtelijk bij elkaar hebt staan. Dit zijn een paar mogelijkheden:

Het administratie kompas

De opruimcoach-organizer van Yourganize heeft hiervoor een klein naslagwerk samengesteld, wat makkelijk te bestellen is via haar website.

Reuzehandig met allerlei tabbladen als: medische gegevens per gezinslid, allerlei instanties, voertuig-gegevens, verzekeringsgegevens, nutsbedrijven en ga zo maar door.

Ik heb hem inmiddels in huis en het invullen kost wat tijd, maar nu het klaar is ben ik blij dat alles zo prettig bij elkaar staat. Dit heb ik op een luie zondagmiddag ingevuld, verdeeld over 2 keer een uur om er niet raar van te worden.

Lifeonline

Op internet is de website lifeonline te vinden die op een veilige manier je gegevens bewaart. Je betaald hier een redelijke abonnementsprijs voor en dat is niet meer als logisch. Voordel is dat je makkelijker gegevens wijzigt, nadeel is dat je ergens weer moet noteren en in huis makkelijk vindbaar maken waar die gegevens staan met het wachtwoord daarbij.

DropBox, google-Drive etcetera

Mocht je deze betaalservice niet zien zitten, dan kun je natuurlijk zelf een lijst samenstellen en die online bewaren in Dropbox of een andere cloud-dienst. Je kunt ook nog van belangrijke papieren een scan maken en die in een map doen en in de cloud verzamelen.
Maak gebruik van een goed wachtwoord en wees kritisch met wat je hier bewaart, want deze gegevens zijn wat makkelijker te benaderen voor vreemden als de vorige genoemde opties.

Kiezen voor veiligheid of inzichtelijkheid

Dit soort dingen blijven lastig vind ik, maar ergens moet je keuzes maken en het voor derden toegankelijk maken wanneer dat nodig is.
Mocht er ooit iets met je gebeuren dan zadel je je omgeving ook niet op met heel veel sores op dit gebied en dat is dan weer goed geregeld.

Heb jij nog tips hiervoor? laat het ons ook weten

print