Geven, delen en helpen: leuke online-initiatieven


Geld maakt niet gelukkig; delen wel. Dit soort slogans en quotes kom je overal tegen op Facebook of Pinterest en spreekt dus duidelijk aan. Wendy van Dijk haar eerste magazine draaide helemaal om geluk vinden. Tevreden zijn is al een een heel eind op weg en misschien wel realistischer, maar dat delen en geven is mooi om eens in het zonnetje te zetten.

spullen weggeven

 

 

Als je gaat opruimen blijf je met een hoop, soms hele goeie spullen zitten; té goed om weg te gooien. Het is dan mooi als je er nog een ander mee kan plezieren, op voorwaarde dat het je niet teveel tijd of ruimte gaat kosten want dan lost het per saldo niets op.
Bewaren voor ooit is niet handig, maar verkopen, óf zoals in dit artikel weggeven en je er nog gelukkiger door voelen ook!

Ruilen van je ongebruikte spullen

Je hebt je voorraadkast doorgespit en wat over de datum was weggegooid. Nu kun je de rest bewaren, maar misschien heb je er nog wel meer aan iets te ruilen voor dat wat je echt gaat gebruiken.
Goed idee? kijk dan eens op de website van Foodsharing.

Ruilen is huilen? Nee hoor, helemaal niet. Er zijn steeds meer ruilinitiatieven en hier heb je twee website’s die van ruilen werk hebben gemaakt. De opzet is á la Marktplaats, maar dan gratis en voor niks. Ook hier weer opletten dat je niet gaat voor wat je niet nodig hebt en uiteindelijk met nog meer spullen komt te zitten, maar kijk naar wat je echt nodig hebt.
Neem hiervoor eens een kijkje op: Swoppa  en Ruilen.

Ruilen en verkopen via Facebook

Via Facebook zijn er ook allerlei initiatieven met groepen voor bij jou in de buurt waar je je bij aan kunt sluiten; een prima vervanger voor het wat stroperig wordende marktplaats.
Zoek hierbij op het netnummer van je woonplaats bijvoorbeeld, óf je woonplaats met dan ruilen, gratis of marktplaats in de zoekbalk.

Ben je toch bang in de valkuil van nog meer spullen terecht te komen? (en dat is goed mogelijk) meld je dan aan bij Gratisafhalenonline en maak iemand anders blij. En jezelf natuurlijk.

Delen en lenen van spullen

En dan nog een tip voor wie ineens toch iets mist, spijt heeft van het weg doen of weer wil gaan kopen: er is een website waarop allerlei initiatieven zijn met het delen van elkaars spullen. Dit lijkt me reuzehandig voor bijvoorbeeld tuingereedschap. Scheelt ook enorm in de opslag; eigenlijk heeft iemand anders de ruimte die jij dan niet nodig hebt. En je kunt andersom een ander helpen met iets wat jij toevallig in huis hebt.
Lijkt je dat wat? kijk maar eens rond dan op:  spullendelen

 

Heb jij een leuk initiatief wat wij ook moeten weten?
Leuk: laat hieronder achter bij de reacties.

 

photo credit: via photopin en vB – RoboCup 2013 

print