Waar kun je je afgedankte spullen brengen? 14


Sommige spullen zijn veel te goed om weggegooid te worden, alleen heb jij er niets meer aan. Het is het lastig om iets wat goed is en voor betaald zomaar weg te gooien, afgezien van het milieuvriendelijke aspect. Duurzaam zit hem niet alleen in wat je aanschaft, maar ook in hoe je je spullen weg doet.

kringloop1

Opruim-wegbreng-oplossingen:

. De kringloopwinkel.
Deze kennen veel mensen al, maar toch loopt niet iedereen er
even makkelijk naar binnen. Een uitdaging: wegbrengen en niet van alles mee terugnemen, zoals mij nog weleens gebeurt.
Het mooie is dat je drie keer iemand blij maakt met jouw oude spullen: de winkel zelf kan er de werknemers mee in dienst houden, de nieuwe koper is er blij mee en de opbrengst gaat ook nog eens naar een goed doel. Dat helpt zeker bij het twijfelen of iets weg kan.
. Marktplaats, Marktplaza en Marktplaats.startpagina
Drie plekken waar je je spullen kan aanbieden. Als je tijd genoeg hebt en als je spullen iets waard zijn in de ogen van anderen (heel belangrijk) kan het leuk zijn nog iets aan je oude spulletjes te verdienen.
. Emmaus
Voor oude spullen en kleren.
. Humana.nl
Voor gebruikte kleren die naar ontwikkelingsprojecten worden gestuurd.
. E-bay.
Werkt hetzelfde al marktplaats, maar ook internationaal en met een beoordeling van de verkoper. Zorg dat je niet gaat -laten- bieden. Goed systeem, maar kost nog meer tijd en heb je die?
. Etsy.com
Heeft nu ook een nederlandse site waar je je eigengemaakte spullen kunt verkopen.
Leuk voor de creatievelingen. Ook gevaarlijk want zeer aantrekkelijk, maar wel weer duurzaam.
. Gratisaftehalen.nl
Erg leuke site en flink in opkomst.
. Geredgereedschap.nl
Ook weer zo’n site die meerdere keren voordeel oplevert waaronder een goed gevoel dat mensen dolblij zijn met de spullen die jij graag kwijt wilt.

Kortom, eigenlijk teveel om allemaal te kunnen beschrijven, maar genoeg om met een goed gevoel van je spullen af te komen en nog duurzaam ook.
Heb je zelf nog tips?

print