Capsule Garderobe deel 1 2


Ineens lees je het overal, de ‘capsule wardrobe’, waarbij het principe wordt gehanteerd van een maximaal aantal kledingstukken per seizoen waar je het mee moet doen. Items zijn zoveel mogelijk te combineren en je koopt niets nieuws totdat je weer een update doet bij de start van je nieuwe seizoen. En dan ga je voor kwaliteit en alleen wat je nodig hebt. Ik werd nieuwsgierig en las alles wat los en vast zat hierover.

capsule wardrobe ikwilorganizen

 

Hoe werkt een capsule garderobe?

Ik heb ook een kledingkast vol kleren en, hoewel geordend, verzucht ik regelmatig: wat moet ik aan? soms heb je het idiote idee dat je niets geschiktst hebt om aan te trekken.
Dit garderobe-avontuur begon met de stijlgids van Ines de la Fressange ‘La Parisienne’.
Zij promoot een basisgarderobe van tijdloze kwaliteitskleding en deze wordt aangevuld met accessoires en wat je maar wilt. Alles in de nonchalante elegante stijl van Parijse vrouwen.

Zo was ik ineens beland in de wereld van mode en stijlvol minimalisme en heb urenlang gesurft op internet, vallend van de ene verbazing en garderobe in de andere.
Pinterest is hét expressiemiddel waarop veel vrouwen hun capsule wardrobe plaatsen.

Instinker is dat het kan aanzetten tot meer kopen én het slokt erg veel tijd op. Met wat gezond verstand kun je hier echter je voordeel mee doen als je wilt ontspullen in je kledingkast-inloopgardrobe-rommelzolder. Belangrijk: kies  de methode die bij jou past.

Bloggers over een capsule wardrobe

Eerst laat ik bloggers aan het woord die met al hun ervaring het het beste weten uit te leggen.
De leukste en meest informatieve voor mij zijn:

Project 333

Bij deze ‘capsule-wardrobe’ hanteer je een basisgarderobe van goed combineerbare kledingstukken wordt waar je je het jaar rond mee kunt redden. Niet de Franse, maar je eigen kledingstijl waarbij je 3 maanden doet met 33 kledingstukken: Project 333 van Courtney Carver. Zij is een blog begonnen wat zo succesvol was dat ze inmiddels cursussen geeft en het haar werk geworden is.

Le Conaisseur

Ook Jennifer Scott heeft hiervan haar werk gemaakt middels een succesvol blog en een leuke inspirerende Ted-talk.  Haar boek met: ‘Lessons from madame Chic’ met daarin de principes van een Parijse levensstijl, gaat ook voor kwaliteit en eenvoud. Ze gebruikt een ander aantal als Project333, maar het principe is hetzelfde.

 

Unfancy

Deze jonge meid laat met foto’s op haar blog zien dat modieus, hip en minimaal heel goed samen gaan.
Daarbij heeft ze ook een -Engelstalige- download die je kunt gebruiken voor inzicht en het samenstellen van je eigen Capsule Wardrobe.

 

Into Mind

Een minimalist die stijl voorop stelt en een stijlvol blog er op na houdt vol tips. Haar Pinterest-pagina vind ik nog het meest duidelijk over wat een capsule garderobe nu in houd.

Míjn kledingkast krijgt een make-over

Heerlijk snuffelen en borden samenstellen op Pinterest zonder dat je ook maar iets koopt;
het is, als je het eenmaal te pakken hebt, erg leuk om hier mee in de weer te zijn.
Ik ben enthousiast geworden over de basis die een capsule garderobe bied en ben zelf aan het uitproberen geslagen.

Het korte verslag volgt in deel 2 wat nog online komt, aangevuld met een handleiding hoe je dit zelf kunt toepassen.

print


Nog iets toe te voegen of vragen?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Capsule Garderobe deel 1