Filmpje: keuken opruimen, schoonmaken en eetgedrag


Het was leuk met de heren-studenten video-opnames te maken over schoonhouden, opruimen en -on-gezond eetgedrag, en in een piep gebeurd. Door de spontane vragen liep het gesprek heel ontspannen en stond het er in één take allemaal op. Gelukkig had ik de dag er voor nog mijn keuken opgeruimd, want onverwacht vonden de heren het toch wel leuk in de keuken zelf opnames te maken. Dus héél snel mijn keuken rondgekeken dacht ik: het is wel goed zo en perfect hoeft niet; dat zeg ik ook aldoor tegen mijn cliënten: goed is oké.

Onderzoek over een vieze keuken en ongezond eten

Het gaat hier over een Australisch onderzoek waarbij gezond eten ge-linkt wordt aan het hebben van een schone keuken. En het omgekeerde is dus ook het geval: troep in de keuken lijdt tot ongezond eetgedrag. Tijdens het filmpje hebben we het ook over plannen en taakverdeling, want dat is nog wel eens gedoe in een studentenhuis.

Toen mijn zoon op kamers woonde vond ik meer als voldoende inspiratie voor een artikel hierover met allemaal tips hoe dat het beste kunt aanpakken. En het artikel over het maken van een schoonmaakschema wat werkt komt hierbij natuurlijk ook van pas.

Filmpje schoonhouden van je keuken en gezond eetgedrag

De Hogeschool Windesheim in Zwolle heeft project, waarbij dat gedrag op verschillende manieren benaderd wordt. Zo kwamen ze dan ook bij mij als opruimcoach terecht omdat ik wel eens geschreven heb over het gezamenlijk schoonhouden van een studentenhuis en hoe je hierover afspraken kunt maken die wél werken.

Je snapt natuurlijk dat ik erg benieuwd ben naar jullie reactie; laat maar horen.

Gewapend met apparatuur kwamen de heren aangelopen vanaf de trein en ‘smiddags heb ik ze met de auto weer teruggebracht. Met de apparatuur was niets mis; dat zag er allemaal zeer professioneel en goed verzorgd uit. Bijhouden en voorzichtig omgaan met dingen kan prima; de rest bijhouden gaat ook vast lukken.

Ik wens alle studenten een geweldige studententijd met een zo schoon mogelijk huis, maar vooral gezellige huisgenoten! 

print

Nog iets toe te voegen of vragen?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.