Koningsdag 2014; thuis en op het werk bij de Koning


Leuk, dit jaar onze eerste koningsdag: veel plezier allemaal!

Vorig jaar was een gedenkwaardige met de kroning en alle feestelijkheden daaromheen.
Wat heb ik een plezier gehad die dagen en toen maakte ik ook een artikel met allemaal foto’s voorzien van commentaar over georganiseerd zijn bij Beatrix en bij WA en Maxima thuis op de Eikenhorst.

Daarom nu weer een link naar dat artikel, want binnenkijken is altijd leuk, en verder hier met foto’s van afgelopen jaar:

Sneak -Peak bij Beatrix

en thuis bij WA en Maxima

Zag van later deze foto’s op het net en ben weer even gaan pluizen:

Huiskamer Eikenhorst

Koning WA Thuis in Wassenaar

Mooi versierde haard tijdens de kersttoespraak. Je ziet aan het bobbelige kleed dat er geschoven is met het meubilair waarschijnlijk voor een mooi plaatje. Grappig.  Verder een volle, maar mooi georganiseerde kamer. Kan ook makkelijk als je het zelf niet hoeft bij te houden.

Werkkamer van de koning:

WA ondertekend wetten media_xll_1688491 Koning Willem-Alexander in zijn werkkamer album_large_1652357 album_large_1652358 20130428-233555

Inmiddels zie je een ander bureau, maar eerst lijkt het dat hij werkt aan een ronde tafel. Minder handig als mooi en er achter een vlag met gesigneerde handtekeningen; van sporters waarschijnlijk, gek op sport als Willem-Alexander is.
Moderne inrichting verder samen met dat prachtige schilderij van Willem van Oranje rechts aan de muur. Ook zie je foto’s van zijn ouders, Maxima, de kinderen en van de kroning; ook voor hem blijkbaar een belangwekkend moment om een foto van neer te zetten.

Hier is nog een leuke site met allemaal koningsdag-tips, waar ook het plaatje van een kleurplaat boven dit artikel vandaan komt.

Hebben jullie nog leuke kijktips?

print