Steeds meer video’s over ontspullen en opruimen 1


En ineens heeft iedereen het over ‘ontspullen’ in plaats van opruimen, minimaliseren of ontrommelen. Zo krijgt alles telkens een andere naam, maar bedoeld wordt steeds hetzelfde. Mensen zijn blijkbaar gevoeliger voor het ene woord als voor het ander. Tweedehands klinkt minder romantisch als brocante om maar iets te noemen en al helemaal niet als het sjieke vintage wat tegenwoordig ook voor alle hergebruik gebezigd wordt.

Ontspullen een trend?

Een leuk en informatief gesprek over opruimen en ontspullen:

De Huishoudcoach over ontspullen

Mijn docente in een kritisch gesprek over spullen, teveel en hulp hiervoor. Als je mensen geholpen hebt die in de problemen zijn geraakt of dreigen te verdrinken in alles weet je wel dat het fijn is dat er mensen zijn die je daarbij kunnen helpen. Voor de anderen: nog geen last? fijn en houden zo.

En een heuse minimalist als moeder

Zó verschillend als dat ervaren wordt door heel Nederland; dat verbaasd mij nog steeds. Daarom: wat leuk om over  dit gezin te horen en wat openhartig

Filmpjes zijn altijd leuk; kijk ook eens op mijn youtube-kanaal voor kijktips. veel kijkplezier!

 

photo credit: For sale….. via photopin (license)

print


Nog iets toe te voegen of vragen?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Steeds meer video’s over ontspullen en opruimen

  • Josefien

    Goed dat je dit punt aankaart. Woorden krijgen vaak een andere dimensie met vaak een achterliggende reden. Opruimen klinkt wellicht te standaard voor veel mensen, waardoor er al snel weer een nieuw woord bedacht.