Genoeg: nu ook als tijdschrift


Een leuk tijdschrift, nu nog te koop en daarom hier getipt in een blog-post. Allerlei verhalen met afbeeldingen over spullen en ontspullen en over dat we meer dan genoeg hebben. ontspullen

Genoeg.nl over ontrommelen

De website Genoeg heeft dus inmiddels ook een tijdschrift met daarin onder andere een interview met Els Jacobs (mijn docente en voorbeeld), de huishoudcoach.
Het blad is verder heel prettig om te lezen zonder belerend te zijn. Veel over minimalisme uiteraard, maar ook leuke tips en verhalen die je inzicht kunnen vergroten of helpen ontluiken. Schoonmaken komt aan bod, net als opruimen en doen met minder.

Ik houd zelf nog erg van lezen in een boek of tijdschrift, zeker in de zomervakantie. Daarom dit leuke blad vol foto’s getipt nu het nog in de schappen te vinden is.

Is er een gradatie in minder spullen?

Nou, je zou kunnen zeggen:
Genoeg-Consuminderen-Minimalisme-Vrekken
En geloof het of niet, maar er is voor elke term een website, blog of zelfs een beweging.

Consuminderen

Dat kun je bijvoorbeeld oefenen als je kinderen de deur uit gaan. Sommige mensen gaan nog ruimer wonen of houden hun huis ontvangst-klaar voor als er toch onverhoopt weer iemand terug zou komen. Ik ben daar niet van, maar vind alles prima hoor.
Ik voel zelf dat er voor alles een fase in je leven is en dat ik het beste door kan als ik eerdere momenten af heb gesloten of een duidelijk andere vorm heb gegeven. Consuminderen is mij sympathiek en past op sommige momenten dus.

Minimalisme

Een hele interessante beweging als reactie op onze overvolle wereld, passend bij en na de crisis. Ik lees alles met veel belangstelling en neem soms iets over. Heel soms heeft het ook weer iets weg van fanatisme en wordt het ‘spullen’; nu zo min mogelijk en daar aldoor mee bezig zijn.

Vrekken

Dat klinkt niet prettig en enigszins geiten-wollensokken-achtig. Na me hier in verdiept te hebben zijn hier ook wel leuke dingen te halen, maar staat de vindingrijkheid van ‘zo min mogelijk’ zó centraal dat het weer een ding wordt. En je weet al hoe ik denk over dingen…

Kortom: ik hou het even bij Genoeg en wens jullie dat je dat besef ook kan toelaten.

Weet jij nog andere varianten die ik gemist heb?

 

print