Snoerenwirwar: Kabeldoos versus Homehub 12


Opladen en snoeren-wirwar-troep:

Allemaal snoeren en apparaten, om soms gek van te worden. Ik zelf moet telkens weer op zoek naar het snoer en de stekker, geïrriteerd als ik ben door telkens een andere uitgang te krijgen bij een nieuw apparaat zoals bijvoorbeeld bij de Ipad-mini.

Hiervoor worden inmiddels kabeldozen/cable-boxes verkocht, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag.
Een computervrouw die mij (overigens perfect!) hielp met mijn site enkele maanden geleden, MacJanneke, liet me zien hoe ze dit opgelost hadden. Ziehier de zelfgemaakte kabeldoos als oplossing voor al die apparaten die telkens aan de oplader moeten, de:

homehub

snoerenoplossing

De HEMA verkoopt ook een soortgelijk iets: de cable-box

snoerendoos

Het ligt er natuurlijk aan welk interieur je hebt, maar de zelfgemaakte homehub is in allerlei kleuren te verven en eerlijk gezegd ook mooier vind ik.

Wat zijn jullie oplossingen hiervoor?

Lees ook:   snoeren,  7 opbergtips,  geteste apps

print


12 gedachten over “Snoerenwirwar: Kabeldoos versus Homehub

 • セレネ

  Ik ben eigenlijk nog nooit zo’n “homehub/kabeldoos” tegengekomen… Niemand die ik ken heeft zo’n ding.
  Ik vraag me wel af hoe vaak je al die dingen tegelijkertijd moet opladen.
  Telefoon leg je ’s nachts aan de lader in een vrij stopcontact (is er vast wel en anders kun je een stekkerdoos gebruiken), tablet/laptop kun je aan de lader leggen als je ‘m gebruikt (niet eens altijd nodig), gameboy kan ook aan de lader als je ‘m gebruikt als hij is leeggelopen (al gaat die accu heel lang mee), mp3-speler kan je aan je computer opladen (nou ja, die van mij kan je alleen maar aan de computer opladen) en er zijn zelfs kabeltjes waarmee je een telefoon aan de computer kan opladen… (al moet je dan natuurlijk ook weer je computer opladen dus hoe handig dat is weet ik niet :P). Het lijkt me niet dat je elke nacht ál die apparaten tegelijkertijd aan de lader moet leggen… En anders leg je gewoon een stekkerblok neer waar je alles inprikt? Zo ziet dat ding van de Hema er eigenlijk ook uit op de foto, alleen dan veel-meer-ruimte-innemend 😛

  • IkwilOrganizenJokevdB

   Voor sommige mensen werkt het toch echt alles op één plek omdat anders alles kwijt raakt. Ook zijn die snoeren zo mooi weggewerkt. Die HEMA-bak is wel minder mooi ben ik met je eens.

   • セレネ

    Ja, ik snap het idee van zo’n bak wel 🙂 Maar dan zou ik ook voor de zelfgemaakte gaan, veel mooier! En geen nutteloos stuk plastic bij de Hema gekocht 😛
    Ik had er ook nog even over nagedacht, over waarom ik zoiets niet zou doen. In mijn woning is het niet heel logisch om al die dingen op één plek te leggen, omdat je met 5 stappen in welke richting dan ook eigenlijk al overal in de woning kan komen. Dan leg je ook al die opladers niet zo snel bij elkaar, omdat die ruimte voor andere dingen in gebruik is. Opladers vind ik meer iets kleins dus dat kan dan op een klein stukje ongebruikte ruimte liggen. En het is ook niet echt veel moeite om even een oplader om te wisselen.

    • IkwilOrganizenJokevdB

     Ah, zo te lezen is jouw ruimte zelf al ingeperkt. Dat is best handig voor het overzicht ja. Je moet wel alles klein houden en inperken in zo’n kamer; een begrenzing die voor sommigen heel prettig zou kunnen werken op spullen-gebied. Grtjs

     • セレネ

      Je kan nog steeds best wel een zooi maken in een kleine kamer hoor, en ‘m volproppen met allemaal spullen 😉 Ligt eraan hoeveel loopruimte je nodig hebt… 😛 (dat soort kamers hebben we vast allemaal al eens gezien!). Maar ja, je loopt wel iets sneller tegen de grens aan natuurlijk. En zeker als het je énige kamer is. In een groot huis heb je natuurlijk veel meer kamers… En dus ook kamers waar je minder vaak komt. Als ik weer ga verhuizen, wil ik ook niet naar een heel groot huis (want dan duurt schoonmaken zo lang :P).

      Om een beetje een idee te geven, dit is mijn huidige kamer toen ik er net in was getrokken (34m2 inclusief keuken/badkamer). De indeling is alweer redelijk veranderd, namelijk de poef is weg, het lege bureau en bed zijn omgewisseld, om de witte ladenkast heen staat nu een tafel die uit te schuiven is als we ‘m nodig hebben (ik miste toch wel een tafel als je met meer dan 1 persoon eet, want aan zo’n bureau kun je niet heel makkelijk met meerdere personen zitten), en er staat nu een magnetron/oven onder de kookplaat. Adapters van telefoon/gameboy leg ik op de koelkast (je ziet, erg dichtbij alles!), laptopstekker steek ik in het stekkerblok onder mijn bureau.

     • セレネ

      Mijn weblog hier op WordPress gaat vooral over dingen in Nederland hoor 🙂 Al lezen wel redelijk veel Japanners mijn weblog, maar toen ik merkte dat ook steeds meer Nederlanders een kijkje namen ben ik de berichten in twee talen gaan schrijven.
      Hier heb ik wat geschreven over het jaar dat ik op een Japanse middelbare school heb gezeten.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.