Opruimen en Organizen is hot! 2


Organiseren met tips

Ieder zichzelf respecterend magazine begint nu over organizen:

In de Red van maart staat een uitgebreid artikel over weer energie terugwinnen, met gelijk ook maar alle takken van sport die er zijn: het huishouden, je administratie, je hoofd.
Er worden tips aangedragen waarbij ze het praktisch houden, ook als het gaat over je volle agenda. Leuk voorbeeld is dat er ademhalingsoefeningen geadviseerd worden die makkelijk toe zijn te passen.
In de Margriet en in het minder bekende Radar-tijdschrift, wat hoort bij het veelbekeken gelijknamige tv-programma, stonden eerder al opruim-verhalen en tips. De Libelle heeft een cursus in hun online-academy en Esta is zelfs met haar lezers een aktie van 100 dagen begonnen die nog loopt tot één juni. Je kunt er gewoon niet meer om heen: opruimen en organizen is hot.

De Spullenberg: Ontspullen-Ontrommelen

Het is goed dat het probleem van de spullenberg aangekaart wordt, dat men bewust wordt van een groeiend fenomeen in onze samenleving. Ook dringt het geleidelijk aan door dat het voor sommige mensen op persoonlijk vlak echt een groot probleem aan het worden is. Dat spullen een houvast kunnen zijn om andere zaken te kunnen verdragen of verbergen wordt minder belicht.
Het is goed dat er zo meegeholpen wordt aan de kennis over het organiseren. Dat er gebruik gemaakt kan worden van de tips van organizers-opruimcoaches is in het ene tijdschrift duidelijker als in de andere.

Blog met Opruimmethode en tips

Ik vind het helemaal leuk, want steeds meer mensen weten nu dat het vak van organizer-opruimcoach bestaat, en je geholpen kan worden. Je leert dat er methodes zijn die het opruimen ondersteunen en hoe je het het beste kunt onderhouden.
Want dat het voor iedereen mogelijk is opgeruimd te raken en blijven, staat voor mij als een paal boven water!
Inzicht op doen helpt hierbij, net als dat meedoen met anderen motiverend werkt.

Workshops

Cursussen kunnen ook ondersteunen en natuurlijk is een blog wat opruimen als hoofdonderwerp heeft een hele goeie in dat rijtje ;  )
Ik ben benieuwd wat er nog komen gaat en zal jullie hiervan zeker op de hoogte houden.

Lees ook:  LINDA,   filosofie over opruimen

print

Nog iets toe te voegen of vragen?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Opruimen en Organizen is hot!