The Container Store


Nou ga ik iets doen wat ik eigenlijk niet gewoon ben te doen als opruimcoach maar in Amerika veel voorkomt. Er zijn Professional-Organizers daar die er een hele handel er mee opgezet hebben. Het aanprijzen van opruimmaterialen van klein, zoals snoer-windertjes tot groot, zoals plastic containerbakken om spullen op te bergen in bergruimtes.
Tips geef ik altijd, ook hier op de site, maar een hele winkel vol spullen is toch een hele winkel vol spullen. Voel je M?

snoeren ed opruimen

welke opruimmaterialen

Wat ik altijd aanraad bij cliënten is eerst op te ruimen en dan pas te kijken wat je nodig hebt aan materialen. Meestal begint de opruimactie met het kopen van allerlei geweldige dozen, cassettes, bakjes en manden en dan is het voor een tijdje weer klaar. Zoveel energie heeft het al weer gekost: hoe ga ik het opruimen, waar ga ik alles laten en wat heb ik nu precies nodig en wat vind ik mooi. Allemaal keuzes die lastig zijn als je éigenlijk niet wat je precies nodig hebt.

Maar stel dat. Je hebt zelf fanatiek opgeruimd,of met hulp en zicht gekregen op wat er nodig is; dan is deze post helemaal leuk, want vanaf nu ga je in z’n vooruit en ben je aan het ordenen geslagen.

kleurige opruimdozen

Soorten opruimmiddelen

Namelijk, van een lieve kennis kreeg ik vanuit New-York een Facebook-bericht dat ze in een winkel stond en aan mij moest denken: alleen maar opruimmaterialen; overal stellingen en bakken en lades en dozen en..met opruimmaterialen.
Gelijk ben ik gaan kijken op internet en ja, genieten was het. Terug in Nederland kreeg ik nog eens kaarten en foto’s en verhalen.

De winkel The Containerstore heeft allerlei filialen en een webshop die ook verscheept naar Nederland. Nu wordt het gevaarlijk en dus heb ik besloten niets te kopen, maar heel veel te kijken. Dat leerde ik al van mijn moeder: kijken mag, maar niet aankomen. Er zijn filmpjes op Youtube; ze hebben een prachtige Pinterest-pagina en op de website vind je nog allerlei tips.

mooie opruimmiddelen

Tip van IkwilOrganizen

Toch is er heel veel inspiratie uit te halen en daarom deel ik dit ook: mooie opruimmiddelen kunnen stimulerend werken. Het kan er zo mooi uit zien dat je denkt: dat wil ik ook.
Tip van mij: je gaat aan de slag en als beloning koop je dan mooie bij elkaar passende sets.
Wat ik erg leuk vind is hun blog waarbij ze contact maken met klanten en allerlei organisaties.
Ook ondersteunen ze liefdadigheid en zijn omarmd door Oprah.

Nou, genoeg om weer eens lekker rond te neuzen en jezelf te brengen in de opruimstand, want zoals je ziet: opruimen kan leuk zijn.

Foto’s: HStrauss

print