het werkt echt met een krant 2


Nagellak en zwarte aanslag op je kachelglas verwijderen?

Welke wet het is weet ik niet, maar ik heb inmiddels uit ondervinding begrepen dat je dingen schoon krijgt met een eender materiaal er op te smeren. Voorbeeld: nagellak kun je makkelijk verwijderen als je een verse laag over de oude smeert en dan gelijk met een doekje alles er af veegt. Tijdens het opdrogen van je lak gaat er wel eens iets mis en kun je deze truc toepassen. Nu die krant., want voorjaarskriebels hebben me aan het werk gezet.

Glas van de houtkachel schoon

Het ruitje brand zichzelf vaak schoon, maar als er echt hout tegenaan heeft gelegen moet je toch aan het boenen. Nu gebruik die tip met het krantenpapier:
je maakt een prop, dipt in wat water, doopt dan in de as van de kachel en gaat aan het poetsen. Eerst vraag je je af hoe dat ooit schoon kan worden, maar al snel is te zien dat oud vuil loslaat. Dit wordt meerdere keren herhaald en als dan alles los zit poets je het droog met weer een prop krantenpapier, net zolanf tot alle strepen verdwenen zijn. Het werkt echt:

IMG_2587IMG_2892kachelruitje schoonIMG_2897IMG_2898IMG_2900

organizen-opruimen?

de link hiermee is dat huishouden en schoonmaken soms leuk kan zijn als iets lukt. Nu kun je dit ook toepassen bij je ramen buiten heb ik wel eens gehoord, maar dat zie ik mij nog niet doen. Wie wel?

Leuk? lees ook andere schoonmaak-tips

print


2 gedachten over “het werkt echt met een krant

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.