Koelkast-indeling 2


Organiseren van je koelkast, hoe dan?

koelkast opruimen

 

Het organiseren van je koelkast is iets waar je misschien nog niet eerder over
nagedacht hebt. De meest efficiënte indeling en de gezondste indeling zijn
twee dingen die je het beste in elkaar kunt schuiven. Als je hier rekening mee
houdt kom je in doorsnee uit op de volgende indeling:

Eieren:
In het midden van de koelkast waar de temperatuur het meest constant is.
Niet in de deur want die gaat telkens open en dicht.

Zuivel:
Onderin waar het het koudste is, zoals rauwe kazen. Melk et cetera in de deur
onderin.

Verpakt rauw vlees:
Op de onderste laag, achterin waar het t koudste is. Zo kunnen er ook geen
lek-druppels op andere etenswaren terecht komen.

Groenten en fruit:
Kunnen het beste wat donkerder bewaart worden, vandaar de gekleurde bak
onderin. In het papier en bij plastic verpakking luchtgaatjes maken, anders gaat
het vocht zorgen voor eerder bederf en pas wassen voor gebruik.
Let op: verschillende soorten groente en fruit als tomaten blijven liever buiten de koelkast.

Kliekjes:
Gekookt eten kun je twee dagen in de koelkast bewaren en in de vriezer drie
maanden en alles nadat het eerst afgekoeld is pas opbergen.

Lees over schoonmaken en schoonhouden:

Lees ook:  studentenhuis

print


2 gedachten over “Koelkast-indeling

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.