afvallen is opruimen


Als je afvallen vertaald in afslanken is het gelijk al duidelijk. Afslanken kun je doen met je lijf, maar ook met spullen en zelfs met gedachten of concepten. Gericht te werk gaan vraagt om minder in plaats van meer. Als je gericht wil managen moet je focussen en keuzes maken.

Afslanken is opruimen

Je hebt een overdaad aan spullen en wilt hier van af, of je agenda puilt uit van bezigheden, of je hoofd is één grote vergaarbak van over elkaar buitelende ideeën. Je gaat het aanpakken met de keuze-methode van de opruimcoaches: bewaren, twijfel, weg. Vertaal nu spullen in eten en je ziet hoe het ook kan werken.

Het geheim van slanke mensen -HGVSM- 

van Mieke Kosters is een methode die werkt volgens dit principe. Bij moeilijke eetmomenten kies je: dik, dieet of slank en blijkt te heel goed te werken. Eerlijk zijn naar jezelf is een vereiste. Ze gaat in haar boek uitgebreid in op de draken die je moet verslaan: je excuses om toch te veel te eten. Via haar website kun je hierover nog veel meer te weten komen.

Slank van spullen

vind ik echt een eye-opener. Slanke mensen pakken de regie volgens haar. ‘Niet mogen’ wordt ‘niet willen’. Je ontwikkeld een slank automatisme: ik mag dit, maar ik hoef het niet en je geen slachtoffer meer voelen. Je ontwikkelt zelfkennis en wordt je bewust van je gedrag tijdens moeilijke momenten; stress wegproppen bijvoorbeeld. Iedereen heeft een ‘stopknop’ die je in kunt drukken als je je excuses herkent.

Wissel bij alles wat je leest spullen en eten en je zult zeker verrast zijn.

 

Lees ook:  ontrommelen, en gelukkig met minder spullen  en  eerst opmaken

print