Ontspullen in het ‘Je Weet Maar Nooit’… spullenhuis


“Ja dát wil ik bewaren, want maar je weet maar nooit”. Het meest gehoorde zinnetje sinds ik mensen thuis help met kiezen en ordenen. Soms loopt dat flink uit de hand en kun je zo een jeweetmaarnooit-huis (container?) er bij nemen vol spullen.’

niet gebruikte spullen

Ohja-spullen

Als je de Action uitloopt met spullen waarvan je niet wist dat je ze nodig had, kunnen ze mooi op de jeweetmaarnooit-plek opgeborgen worden bij die andere ohja-spullen.

spullen wegdoen

Als je es een keer op zoek gaat zul je versteld staan van het kant en klare winkeltje wat je voor jezelf ingericht hebt. Soms zelfs met spullen die hun tijd overleefd hebben; nooit uit de verpakking zijn geweest en nu al voor vintage, brocante of ludiek, uit de tijd door kunnen gaan.

Je kunt teveel spullen weggooien

Sommige mensen gooien te snel iets weg; het is maar goed dat Marie Kondo er nog niet was toen al die mooie vintage-jurken en avondkleding bewaard werd door onze -groot-moeders. Anderen bewaren letterlijk alles en de waarheid ligt meestal in het midden. Als je teveel hebt of dingen aldoor dubbel aanschaft voel je dat meestal zelf al wel aan van binnen. Het is de kunst en heel grootmoedig naar jezelf om dit eerlijk toe te geven. Én het begin van het zoeken naar een balans.

Zelf heb ik er nog wel een handje van teveel etens-voorraad in huis te halen. Misschien een overblijfsel van de kinderen thuis, maar toch niet helemaal. En zo ging laatst het vierde flesje citroensap in de la bij de rest. Verbaasd toch van mezelf. Zooo handig dat de Aldi die nu ook verkoopt; laat ik er nog eén meenemen want jew…

Welke spullen toch wel weg kunnen

Oude Verpakkingen en gebruiksaanwijzingen hebben vast zo’n eigen plekje, maar geven rommel en daardoor ruis. Verpakkingen kunnen na korte tijd weg als je weet dat iets goed werkt en niet gelijk terug hoeft.

Voor handleidingen zijn er geweldig handige websites op internet die van bijna alle apparaten, zelfs je oude, gratis handleidingen bieden.

Voor boeken bestaat nog altijd de bibliotheek en bewaar alleen je topstukken. Voor allerlei andere dingen hebben we winkels waar je spullen kunt kopen als je ze nodig hebt. Je moet er wel even naar toe óf een dag wachten als je via internet besteld. Maar ja, dan heb je het soms sneller in huis als dat je iets gevonden hebt in je ‘jeweetmaarnooithuis’.

print

Nog iets toe te voegen of vragen?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.