Teveel spullen op je Smartphone? ruim op in 6 stappen


Teveel kijken op je smartphone kan komen doordat er teveel spullen op staan. Alles is leuk en er is nog veel meer ontzettend handig. Maar heb je het ook nodig? Hoogstwaarschijnlijk niet. Ook hier komt het voor dat na verloop van tijd de apps staan te versloffen en je soms

teveel spullen

niet eens meer weet waar die voor dient en waar je hem ooit voor hebt gedownload. Ze raken steeds verder uit zicht tussen de andere apps en voor je het weet zit je te zoeken naar wat je nodig hebt tussen al die andere dingen die je niet (meer) gebruikt. Heee, dit lijkt verdacht veel op spullen ergens anders..; hier is een patroon zichtbaar geworden.

Tijd om je mobiele telefoon -en/of tablet- op te ruimen.

Je smartphone ontspullen gaat via dezelfde principes als het wegruimen van je fysieke overdaad.
Heel veel tijd hoeft het niet te duren; niet langer als dat je anders zit op Facebook of het spelen van spel óf het kijken van een filmpje.

Zó schoon je je Smartphone op:

App voor app kijk je welke je nu echt gebruikt én of hij je leven veraangenaamt.

  1. Apps die je onbekend voorkomen? Doe weg óf verhuis deze naar onderen/achteraan
    (afhankelijk van welke telefoon je hebt). 
    Beoordeel aan het eind van je sessie nog eens of je deze wilt bewaren en als je het lastig vind neem je hem de volgende opruimsessie onder de loep.

Apps organiseren

2. Apps kun je per groep organiseren in mapjes óf op kleur voor wie mooi wil.
3. Zet in instellingen de waarschuwingen/notificaties voor alles uit. Sommige apps kunnen dan apart nog wel ingesteld worden hiervoor. Denk bewust na of dit echt nodig is, je dit wel wilt, je hier niet onrustig van wordt.

4. Schrijf je uit voor nieuwsbrieven wat veel tijd en geld scheelt. Geen overzicht hierover? dan kun je unrollme gebruiken waarover ik eerder schreef. Dit scheelt weer bliepjes of waarschuwingen.

5. Schoon regelmatig net als de apps je foto’s, contacten en mail op.

6. Plan in je agenda gelijk de volgende opschoon-actie. En deze mag natuurlijk wél een alarm meekrijgen om je te waarschuwen.

print

Nog iets toe te voegen of vragen?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.