Top 3 meest gelezen 2015 en…nog meer lijstjes Opruimen


Wat een vliegende start voor 2016 als ik zo naar mijn bezoekersaantallen kijk: iedereen lijkt op één of andere manier met ordenen en opruimen bezig te zijn. De behoefte om schoon schip te maken aan het begin van het jaar is blijkbaar groot. Herkenbaar voor mij, want ik heb ook al mijn administratie onder handen genomen en de kledingkast ontkwam ook niet aan mijn opruimwoede. Niet dat ik nou al helemaal klaar ben met alles, maar dat geeft niet want er mee starten is al half op weg. Braderie1

 

 

 

Welke artikelen werden het meest gelezen in 2016?

Maar eerst nog even een terugblik, want dat is altijd leuk en helpt weer met het doelen stellen voor het nieuwe jaar. Artikelen die het meest zijn gelezen het afgelopen jaar zijn:

Op plaats 3

Een werkbaar schoonmaak-schema voor je huishouden

Niet vreemd, want daar zijn veel mensen naar op zoek. Dit schema bovendien helpt je het zó te doen dat het past bij jou en je leefomstandigheden en behoeften.

Op plaats 2

Online plannen getest

Steeds meer mensen zoeken een website, schema of App waarmee ze online hun schema’s bij kunnen houden.
Zelf gebruik ik de Claer-App én nog lekker een schriftje waarin ik lijstjes maak voor wat ik die dag gedaan wil of moet hebben en dat werkt prima samen. Maar voor elk wat wils en dus heb ik mijn online aanbevelingen gedaan, getest aan de hand van criteria van werkzaamheid.

Op plaats 1   tadada:

De 2 Opruim-boeken die ik besproken heb.

Niet vreemd, want overal om mij heen gonsde het over de Konmarie-methode: opruimen aan de hand van Marie Kondo Opgeruimd! Deze Japanse opruimcoach maakt korte metten met verzamelwoede en zet heel eenvoudig je neus de andere kant uit. Niet geschikt voor iedereen, maar voor velen is het lezen er over al een openbaring en een eerste kennismaking met ontspullen.

lezen over opruimen

Welke artikelen 2015 zijn mijn favoriet?

Deze artikelen heb ik met veel plezier aan gewerkt óf ben ik zelf ook weer wijzer van geworden:

  1. Zo was ik tijdens een paar dagen weg, oh schrik, mijn telefoon vergeten. Dat werkte heel verhelderend en leverde een leuk artikel op.
  2. Ik schreef een misverstanden Top 5 die mensen hebben aan de start van hun opruim-avontuur.
    Ook dit artikel werd grif gelezen en leverde mailtjes met vragen op waar ik weer op door kon borduren.
  3. De verborgen kosten van het niet opruimen was weer zo’n artikel dat bij onderzoek er één en ander boven komt waar ik zelf ook privé wel wat mee kan!

Opmerkelijk weer vond ik afgelopen jaar de hoeveelheid reacties via mail in plaats van commentaar onder een artikel. Iedereen wil graag gehoord worden en echte nood niet aan de grote klok hangen blijkbaar. Ik voel mij vereerd als mensen dan toch de moed hebben mij in vertrouwen te nemen en daarom alleen al vind het bijhouden van een blog op de website geslaagd.

Bezoekers website en blog over opruimen:

Nog even een paar getallen:

bezoekers-aantallen stegen tot iets meer als 38.000 (11.000 in 2014) en views zelfs meer als 100.000

Dit is echt geweldig want dat betekend dus dat artikelen daadwerkelijk gelezen worden;
gemiddeld 3 per persoon!

uw opruimcoach

Heb ik ook plannen voor 2016?

Jazeker, je moet altijd weer doelen stellen. In ieder geval nog meer artikelen schrijven; een nieuwe lay-out voor de planningslijsten en misschien een en ander te boek stellen, maar daar kan ik verder nog niet veel over vertellen. Trouwens, één plan is al zo goed als klaar: de website is op de schop gegaan, opgeruimd en weer helemaal up-to-date voor een nieuw blog-jaar. Vinden jullie het wat?

Tot slot wil ik iedereen ontzettend bedanken voor de belangstelling en wens ik ons samen een heel mooi en motiverend nieuwjaar met alles wat ons bezighoud!

Heel hartelijke groeten, Joke.

print

Nog iets toe te voegen of vragen?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.