Lente Tag #persoonlijk 2


Via allerlei andere blogs kwam ik hem tegen en vind het leuk dit toe te passen op mijn toko.  Lets go:

Lente-ooievaar

Vraag 1  Wat is de eerste gedachte die in je opkomt bij het woord ‘lente’ ?

De zon!  Ik denk nogal in beelden en dus zie ik verder lammetjes in de wei en zonnig geklede mensen op de fiets of lekker wandelend buiten. Ik stel mijzelf voor op een bankje buiten in de achtertuin met tijdschrift, zonnebril en een lekkere kop thee en dan doezelend wegdromen. Lente staat voor een belofte, nieuw leven en nieuwe kansen. Het is net of dan pas echt het nieuwe jaar van start gaat. Ik krijg altijd een heerlijk gevoel bij het woord lente.

Lente Tag

Vraag 2  In DewereldDraaitDoor vroeg trouwens Paulien Cornelisse zich af of je iemand bent die zegt ‘lente’ of ‘voorjaar’ wat zeg jij?

Ik zeg het liefst lente, maar gebruik ook voorjaar als het zo uitkomt, maar dat is een wat breder
begrip. Lente gaat echt over het seizoen en de bloemetjes en de bijtjes. Zoiets.

Vraag 3 Als de lente een geur zou hebben hoe zou die dan ruiken?

Nou, volgens mij heeft de lente zelfs al een geur en die ruik je bij een frisse regenbui en hyacinten om maar iets te noemen. Het ruikt in ieder geval fris en schoon en bloemig.

Vraag 4   Wat is je favoriete lentebloem?

Oei, moeilijk kiezen, want ik vind eigenlijk bijna alle bloemen prachtig, vooral al ze mooi gecombineerd zijn in een boeket of nog half in de knop in de tuin of verrassend tevoorschijn piepend onder het blad zoals de vroege krokussen. Maar ik vind die prachtige papagaai-tulpen wel heel bijzonder. Oh, en een hele volle bos tulpen  in allerlei kleuren samen of in geel rood en oranje. Zie je, ik kan niet kiezen. Anemonen vind ik ook zo mooi maar ik weet niet of dat nog echte voorjaarsbloemen zijn.

Vraag 5  Hou jij van een lente-schoonmaak?

Hier zou ik dan het woord voorjaarsschoonmaak gebruiken, maar goed, ik vind het best lekker eerlijk gezegd. Verder ben ik niet zo’n poets en hou braaf het nodige bij omdat het moet maar niet dat ik er nou zo van geniet. In het voorjaar krijg ik dan toch de kriebels en ik vraag me nu ter plekke af of dat niet iets is in onze genen? iets oers van nestelen en voortplanten? denkend weer aan die lammetjes, nestelende vogels en bloemetjes en bijtjes. Dan zou je er met ouder worden minder zin in krijgen -het poetsen-, maar ik merk nog geen verschil. Zin in ruimen hoort voor mij ook duidelijk bij het voorjaar; schoon schip maken letterlijk en figuurlijk.

Vraag 6  Heb je nog plannen voor het paasweekend?

Ja, we gaan lekker lopen, misschien wel in het Heuvelland waar ik zo dol op ben en ik hoop op prachtig weer! Leuk?  nu jullie en laat je eigen antwoorden hieronder weten

print


2 gedachten over “Lente Tag #persoonlijk

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.