Altijd maar opruimen #persoonlijk 8


Wordt je daar niet doodmoe van?Persoonlijk

of ben je het soms niet gewoon spuugzat? Nee, gek genoeg niet.
Al denk ik denk ik dat mijn huisgenoten daar wel eens anders over denken.
Ik zie namelijk overal verbanden sinds ik er bij blog en denk dat dat vaak nog klopt ook. Zaak is het niet mijn omgeving lastig te vallen met al die opgemerkte dingen, maar alles te vertalen in blogposts. En dat gaat best goed; ik probeer het zelfs een beetje af te remmen want als het drukker is heb ik soms ineens geen tijd voor veel schrijverij. Je kunt dingen gelukkig ook in het voren maken en klaar zetten, maar als je de actualiteit volgt zijn er telkens dingen die vóór gaan.

Zekerheden-schijnzekerheid

Werkelijk overal duiken dingen op die te maken hebben met opruimen van spullen, ideeën en activiteiten waar we onze agenda mee volproppen. Opruimen van gevoelens, van zwarte gedachten, van aannames en van vastgeroeste schijnzekerheden. Onze maatschappij is vol met die dingen en steeds meer mensen vallen ten prooi aan het spullenmonster om houvast te krijgen of te houden. Of het blijkt moeilijk zekerheden op te geven die eigenlijk alleen maar in het hoofd zich afspelen.

Inboedel ontruimen

Zelf heb ik in een jaar in tijd twee keer van wederzijdse ouders spullen op moeten ruimen met familie en weer gemerkt hoe moeilijk het is gelijk al afscheid te nemen van al die persoonlijke spulletjes. Echt van grote waarde was het niet waar ik mee bleef dralen. Meer de dingen die een verhaaltje bij zich hadden of die ik gebruikt heb gezien en nu zo stil daar lagen te liggen en te wachten om weggedaan te worden. Nooit meer aangeraakt te worden. Aardappelschilmesjes, een vulpen, een wasmand, toilettas en kam, kopjes schotels, een wandelstok.
Waar ik nog moeite mee had, nam ik mee en heb ik soms kort er na alsnog weggegooid. Andere dingen wachten nog tot een volgende keer.

Herinneringen

Tja. Alles gaat voorbij, en de spullen zijn dan wat nog rest, maar uiteindelijk is het ook niet meer als dat, merk je na verloop van tijd. De herinneringen zijn het waardevolst en die draag je eigenlijk altijd bij je.

print