Persoonlijk: twee vliegen in één klap


Efficiënt en opgeruimd!

Persoonlijk Hier valt bij mij nog het een en ander aan te sleutelen.

Iets mee naar boven of beneden wat op de trap ligt wat bijna iedereen doet en gelijk ook op de goede plek leggen, is wat ik mezelf heb aangewend; dat gaat vanzelf.
Slechte gewoontes afleren en goede aanleren kost tijd weet ik, maar het is goed te leren.

Computer-ergernis

Toch zijn er nog genoeg momenten die goed in te vullen zijn maar waar pas na lange tijd een lichtje gaat branden.
Zo ergerde ik me groen en geel aan het trage opstarten van de computer en lummelde dan wat rond al sputterend dat het zo lang duurde.
Nu heb ik standaard de strijkplank uitstaan in mijn werkkamer annex opslagruimte  en de te strijken was droogt hier aan de lijn.
Op facebook plaats ik telkens een foto van het veranderende uitzicht door het jaar, en dan kun je misschien denken dat ik een enorme ruimte tot mijn beschikking heb, maar dan weet je nu hoe het zit.  Een plank voor het raam en een stellingkast en dat is alles, maar ik ben er dolblij mee, want wie heeft er nu zo’n mooi uitzicht als ik?

Strijken plannen

Tijdens het opstarten strijk ik nu een overhemd; die hangen daar ook te drogen, lekker dicht bij de strijkplank terwijl de rest beneden hangt op het droogrek in de buurt van de wasmachine. Kortgeleden, wachtend op mijn laptop, streek ik een blouse en dacht: tadaa, dat ga ik vaker doen. En zo heb ik mijn strijkgoed nu telkens stukje bij beetje weggewerkt en denk ik na ieder gestreken bloesje: hé, de computer doet het al.
No big deal natuurlijk, maar ik vind het ‘ingenieus’ want ik heb twee ergernissen in één klap opgelost en tijd bespaart.

Heb jij ook zo’n voorbeeld?

Lees ook:
Plannen
Vondelingen

print