Wennen aan twee in plaats van vier #persoonlijk


Ik grijp niet graag mis

opruim-mand

en houd van een voorraad boodschappen; zo lastig als je niet door kunt werken terwijl je net lekker bezig bent.
Toch komt het maar weinig voor dat ik echt misgrijp en in geval van huishouden is dat gelijk een lekker smoes om te stoppen.
Misgrijpen tijdens eten koken vind ik het vervelendste, want je kunt niet met de pannen op het vuur naar de winkel hollen.
Heeft iemand dat wel eens gedaan?
Ik ben wel eens met een stoofpotje op het vuur mijn zoontje toen gaan halen van het spelen ergens.  Stom!
Je moet dan ter plekke iets anders verzinnen en zo heb ik soms wel eens een heel verrassend nieuw ontstaan gerecht op tafel gezet wat bij de favorieten terecht kwam. Elk nadeel ‘heb’ z’n voordeel.

huishoudvoorraad plannen

Ik moet gewoon nog wennen om voor twee in plaats van vier te koken en dan ineens soms weer wel als ze allemaal thuis komen eten. Je wilt op alles voorbereid zijn en dus heb ik nog steeds teveel aan levensmiddelen staan. Dus moet ik geregeld eten ‘weg’-koken omdat het aan de datum zijn en dat is irritant.

weekplanning koken en boodschappen

Daarom ben ik er eens goed voor gaan zitten en heb opgeschreven wat ik het liefst aan basisvoorraad in huis wil hebben. Voor de rest moet ik dan gewoon opletten dat ik dat koop als ik het nodig heb en ook in normale = niet gezins-hoeveelheden.
Ik weet dat mensen voor een hele week al plannen wat ze willen koken wat best handig is en dat is mijn volgende stap: een kooklijst voor minstens drie dagen. Ik hou graag ruimte voor onverwachte omstandigheden en vooral etentjes.

Doen jullie ook aan een weekplanning? hoe werkt die?

Lees ook:  drukke moeders,  koelkastindeling

print