Pinterest en opruimen -organizen: Tip! 10


Pinterest als hulpmiddel  ikwilorganizen

Iedereen is denk ik inmiddels wel bekend met Pinterest. Ik ben ook fan, maar besteed er niet al teveel tijd aan, want je bent zo een paar uurtjes verder. Toch denk ik dat Pinterest een prima hulpmiddel kan zijn als je teveel spullen hebt. Nog meer gedoe en nog meer bijhouden zul je denken, maar nee, het komt in de plaats van!

Pinterest helpt opruimen

Stel je voor: je hebt stapel tijdschriften over jouw geliefde onderwerp, denk aan brocante, woninginrichting, lifestyle of allerlei tips op het gebied van creativiteit. Nu kun je het volgende doen: óf je maakt een foto van het artikel en plaatst dit op je eigen Pinterest-account, óf je zoekt naar aan handleiding of anderszins op Pinterest en re-pint dat op je eigen pin-bord. Zo leg je een mooie virtuele verzameling aan waar je makkelijk bij terecht kunt en die stapel tijdschriften kunnen hup weg mee met de krantenboer.
Zo kun je natuurlijk van alles verzinnen, als het maar zorgt voor een vermindering van spullen in je huis voor ‘je weet maar nooit’.

Pinterest als ordening

Onderverdelen in categorieën maakt het overzichtelijk en is makkie. Je maakt dan een pin-bord gericht op spreuken die je aanspreken; Je maakt foto’s van mooie plekjes waar je ooit nog eens heen wilt en kan alle verwijzingen in huis weg doen; Je maakt een pin-bord van het servies wat je spaart en stopt met het echte sparen omdat je nu zo onderhand genoeg hebt; Je kunt zelfs een pin-bord maken met dierbare herinneringen als de kindertekeningen van je kroost.

Pinterest en privé-projecten

Wil je niet dat Jan en alleman dit kan zien dan kun je het pin-bord ook nog privé maken. In plaats van eindeloos veel in huis te halen als je inspiratie zoekt voor een project kun je ook hiervoor een pin-bord in het leven roepen. Zo heb ik er een aangemaakt met allemaal veranda’s toen ik zelf op zoek was naar ideeën. Die kun je dan ook weer voorleggen aan de ander om zo te laten zien wat je wilt.

Pas op met Pinterest

Het enige gevaar schuilt hierin dat je teveel tijd steekt in je Pinterest-avontuur. Hiervoor kun je natuurlijk als een echte planner tijd plannen door middel van een eindtijd in te stellen, eventueel met stopwatch op je gsm of computer. Ook is het zaak gelijk je tijdschriften en knipsels en wat je vergaard hebt weg te doen, anders heb je er nog meer spullen bij, maar nu virtueel.

Pinterest-plannen?

Heel veel succes en laat me weten welke pin-borden jij hebt aangemaakt naar aanleiding van deze tips.

Lees ook: foto’s organiseren,  leven met minder,  7 opbergtips.

print


10 gedachten over “Pinterest en opruimen -organizen: Tip!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.